#leveltvå

2000 euro för en människa. 2014 uppmärksammades det i media att man kan kunde köpa en människa för 2000 euro. Med syftet att låta köparen av dessa människor bestämma deras livsöden, troligen exploatering för sexuella och andra ändamål, skulle samtliga säljas för 2000 euro vardera. Den allvarliga resursbristen hos Göteborgspolisen gjorde det svårare för polisen att agera. Idag vet vi inte var dessa människor befinner sig, eller vad deras öden blev. Det här tycker vi är oacceptabelt, och vi måste göra något för att se till att detta aldrig händer igen. 

/Freethem 

#leveltvå betyder att vi levlar upp. Samtidigt som vi ser tillbaka på Sveriges insatser så här långt med stor stolthet, inser vi också att det nu är dags för nästa steg. Nu är det dags för #leveltvå.


Var med du också! 
Ta en selfie för #leveltvå 
Läs mer här >


Vad

Sverige har gjort mycket, men Sverige kan göra mer. 1999 blev Sverige första landet i världen att kriminalisera sexköp Nu däremot, sjutton år... Läs mer >

Varför

Sexköpsbrott är ett så kallat spaningsbrott vilket innebär att berörda myndigheter (polisen) aktivt behöver bedriva spaning... Läs mer > 

Hur

Vi vädjar till sittande regering och andra makthavare att se över vårt förslag att tillsätta minst två poliser i varje polisregion vars primära... Läs mer >”Fler poliser krävs för att stoppa sexbrott”

SvD

"Sweden needs to find new ways to tackle prostitution"

The Local

"Polisen måste få de resurser de behöver"

Expressen


Vad hjälper en selfie?

Vi tycker att Sverige ska införa minst två poliser i varje polisregion som på heltid arbetar med utredning av köp av sexuella tjänster och identifiering av minderåriga i prostitution. 


Bilder att dela

Bilder för aktivister! 
Tryck, håll på bilden, klicka sedan 'Spara bild'. Ju fler bilder under #leveltvå ju bättre!

Här finns faktan som text > 
Här finns citaten som text >

Instagram

#leveltvå

Antal dagar
19 / 19