Freethem och Mitchell & Blind släpper låt

Vi har nu glädjen att kunna presentera ett nytt, färskt och inspirerande Freethem-projekt. Det är bandet Mitchell & Blind som ligger bakom låten ”These Children" som kommer släppas 14 maj på iTunes.

Michell & Blind består av Erik Runeson, uppskattad soulartist och Grammisnominerade Johan Eckeborn. Johan har de senaste åren drivit flera uppmärksammade projekt, bl a är han producent och trummis åt artisten Jonathan Johansson.

Både Erik och Johan har ett stort hjärta för barnen som utsätts för människohandel och sexuella övergrepp.

Så här skriver de:

"Ingen föds slav. Alla människor har lika värde. För de flesta av oss är det självklart. Ändå beräknas över en miljon barn vara slavar idag. Barn, som utan att ha gjort något fel, berövats på sin frihet, sitt liv, och den grundläggande mänskliga rättigheten att vara just barn. Vi skrev ‘These Children’ för dem, och vår förhoppning är att folks tankar går till dem när den spelas. Att låten ska spridas och på så sätt bidra till att informera om verkligheten kring, och hur man kan hjälpa till att stoppa, vår tids slaveri. Freethem har ett arbetssätt och fokus som vi tror på, och vi har fullt förtroende för deras arbete och organisation. Därför har vi valt att ge ‘These Children’ till dem.”

Låten handlar om barnen som ingen ser och ingen hör. Ett starkt budskap som når rakt in i hjärtat. Freethem är oerhört glada för detta projekt. Och vi hoppas och tror att den här låten kommer göra stor skillnad. Låten släpps på iTunes 14 maj och kostar 12 kr. Mitchell & Blind har valt att skänka låten och alla intäkter till Freethem.

Sjukt bra låt! Sjukt bra syfte! Såklart kan du lyssna på den gratis också via Spotify, där släpps den senare i sommar.

(Senast Freethem släppte en låt var med Emanuel Ehlin. Låten hamnade på 3:e plats av Sveriges mest sålda låtar under den perioden. Vi hoppas såklart nu på att knipa förstaplatsen.)