Freethem släpper låt

– Jag är sjukt glad över att få bidra med något. Människohandel är en grymt viktig fråga, som tyvärr, ofta kommer i skymundan. Säger artisten Emanuel Ehlin.

Freethem har ett nytt projekt på g. Emanuel Ehlin har skrivit texten, och Anton Järpehag från musikgruppen Karakou har producerat och skrivit musiken, till Freethems nya låt som släpps 24 april. De båda musikerna skänker låten helt och hållet till Freethem, och kan inte nog understryka hur viktig de tycker frågan om människohandel är.

 – När jag hörde att låten var till Freethem tackade jag ja direkt. Säger Anton Järpehag. Det kändes viktigt att få ut budskapet, som skulle berätta en historia om något som måste uppmärksammas mer.

Låten som är en del av ett Freethem projekt, är liksom denna gång, väldigt kreativt. Tidigare har vi stolt visat upp konstnären och designern Alexis Marcou's konstutställning. Men nu är det alltså dags för en musikartist att göra entré. Och låten och texten lät inte vänta på sig.

– Jag blev pepp direkt när jag visste att jag skulle göra det här. Säger Emanuel Ehlin. Jag hade en ganska klar plan för låten från början och idén var tydlig. Att berätta. Jag älskar storytelling. Jag skrev delar av texten i bilen på väg hem. Säger han med sitt bredaste leende.
– Låten är en fiktiv berättelse, fortsätter Emanuel, där vi får följa två flickors öde och väg in i människohandeln.

Under några veckor lade två Freethem hjältar ned sin kraft och energi för att få låten klar. Och när de började bli nöjda lade Antons bror, Jonatan Järpehag, sista touchen på låten.
– Vi är väldigt nöjda. Säger Anton. Låten är allvarlig men ändå hoppfull på nått sätt. Emme är en duktig rappare och sångare också, vilket ger låten en skön tyngd. 

– Jag är stolt över låten, säger Emanuel, och jag hoppas att många människor ska höra den, ta den till sig och bli berörda. Jag hoppas Freethem, med hjälp av låten kan väcka fler människors intresse för frågan om människohandel. Jag tycker fler ska använda sin kreativitet för att väcka frågan. Musik, konst, smycken, kläder, ja, allt är bra.
– Vi är alla skapta för att leva i frihet, avslutar Emanuel, och citerar låten; jag vill va' fri som en fågel, fri som en människa.

Låten kostar 9 kr och kommer släppas på iTunes. Då all vinst går till Freethem och vårt arbete om att berätta för Sverige om människohandel, vore det awesome om du tankade ner den där. Såklart kan du lyssna helt gratis på Spotify också.

Onsdag 24 april. Då smäller det. Stay Tuned.