Volontär- och praktikplats

Vi gillar att göra saker tillsammans. Mycket mer effektivt och mycket roligare. Därför är du hjärtligt välkommen att volontära eller ansöka om praktikplats hos oss på Freethem.


Volontär

Du är hjärtligt välkommen att volontära på Freethem. Du får chans att utveckla dina talanger och intressen samtidigt som du gör en skillnad och arbetar för ett bättre syfte!

20-50%

För dig som vill jobba på Freethem-kontoret en eller två dagar i veckan. Du blir en del av teamet som jobbar dagligen på kontoret i Uppsala. Begränsat antal platser.

Ansök

50-100%

För dig som vill jobba på Freethem-kontoret tre till fem dagar i veckan. Du blir en del av teamet som jobbar dagligen på kontoret i Uppsala. Du får utveckla dig själv och andra. Begränsat antal platser.

Ansök

Fria timmar

För dig som kan ge några timmar här och var. Du bestämmer själv när du vill och kan hjälpa till.

Ansök


Praktikplats

Brinner du för att förändra din värld? Vill du kombinera dina studier med något viktigt?

Då tycker vi du ska ta chansen och ansöka om att göra din praktikplats hos oss på Freethem! Perfekt för dig som vill kombinera en lärorik praktik med arbete på ett stimulerande och kreativt häng i centrala Uppsala.

Genom att engagera unga inspirerar vi till en positiv attitydförändring i frågor som rör prostitution, pornografi och arbetskraftsexploatering. Som praktikant på Freethem blir du en del av det team som dagligen finns på HQ i centrala Uppsala och som på olika sätt arbetar för att förebyggande handel med människor.

Arbetsuppgifter och innehåll anpassas efter dig, dina intressen och dina studier. Vi tar emot studenter från olika studienivåer med olika långa praktikperioder. Skicka in ditt CV, personligt brev och eventuell kravspecifikation från din skola, så tar vi det därifrån!

Platserna är begränsade, så vi rekommenderar att du skickar in din ansökan så tidigt som möjligt.

→ Ansökan skickas till info@freethem.se

Välkommen att göra din praktik på Freethem!


Egna ord från våra praktikanter

IMG_1490 (kopia)1.jpg

Namn: Lina
Ålder: 25
Stad: Stockholm
Studerar: Digital Design
Praktik: 10 veckor 2016-2017

Att få göra praktik på Freethem har varit otroligt kul och lärorikt! Jag blev direkt varmt välkommen och kände mig snabbt som en i gänget. Jag har fått använda mina tidigare kunskaper och bidra med det jag kan samtidigt som jag har fått lära mig mycket nytt och utvecklas som designer. Under tiden på Freethem har jag lärt mig mer om design och kreativitet vilket har gett mig mycket inspiration inför framtiden. Jag skulle rekommendera alla att göra sin praktik på Freethem! 

Namn: Lollo
Ålder: 24 år
Stad: Stockholm
Studerar: Mänskliga rättigheter
Praktik: 10 veckor 2015

Att få möjligheten att göra praktik på Freethem är något utöver det vanliga. Den familjära stämningen på kontoret gör att man känner sig direkt som en i Freethem-gänget. Praktiken gav mig inspiration & motivation för fortsatt starkt intresse för de frågor som Freethem driver. Jag har fått en gedigen kunskapsbas att stå på genom att få vara med i alla forum, aktiviteter, planering & utvecklande. En kunskap som stärker mig i mina studier inom mänskliga rättigheter. Praktiken på Freethem var episk och något jag kommer bära med mig! 

Namn: Carl
Ålder: 27 år
Stad: Stockholm
Studerar: Mänskliga rättigheter
Praktik: 10 veckor 2016

Jag fick möjligheten att praktisera på Freethem inom ramen för mitt masterprogram i mänskliga rättigheter på Uppsala Universitet. Freethem är för mig en grym språngbräda för dem som är intresserade av att jobba med viktiga samhällsfrågor och attitydförändring. Som praktikant fick jag ett otroligt varmt mottagande och de visade ett stort förtroende för mig och min förmåga. Det nyttigaste men även det roligaste med praktiken var möjligheten att representera Freethem på konferenser och event runt om i landet. Det är otroligt givande att känna sig så uppskattad och värdesatt som jag gjorde på Freethem och jag unnar alla den erfarenheten!

Namn: Melinda
Ålder: 23 år
Stad: Uppsala
Studerar: Mänskliga rättigheter
Praktik: 10 veckor 2015

Jag gjorde min praktik på Freethem från masterprogrammet i mänskliga rättigheter. Min tid hos dem kan beskrivas med ett enda ord: Grym! Jag fick lära mig allt från administrativa uppgifter till att driva egna projekt och bidra med mina kunskaper samtidigt som jag utvecklades mycket i mig själv. Jag fick följa med på allt som hände och arbetade som ett team med de anställda, vilket gav mig en väldig bredd på praktiken. En mer familjär och inkluderande praktikplats är svår att hitta!

Namn: Zhwan
Ålder: 26 år
Stad: Uppsala
Studerar: Mänskliga rättigheter
Praktik: 10 veckor 2016

Att få möjligheten att göra praktik på Freethem har varit en upplevelse i sig som måste upplevas för att förstå. Jag mottogs med öppna armar i Freethemfamiljen med otroligt mycket kärlek och pepp! Jag har fått utvecklas otroligt mycket, har fått göra allt från administrativa till praktiska uppgifter och allt däremellan. Jag har fått använda min kunskap från min utbildning men fått lära mig otroligt mycket påvägen. Jag vet att det finns få, om det ens existerar, någon annan arbetsplats som är lika episk och utvecklande men också kärlekfull som Freethem!